⭐️ Nova promoció: compres superiors a 75 €, enviament gratuït a Catalunya! ⭐️

Notícies i blog

L’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció del Molí del Pau

En aquest article us parlem de l’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció Molí del Pau d’Os de Balaguer (La Noguera – Lleida), que sens dubte és un dels nostres olis més preuats.

La seva collita comença normalment a mitjans d’octubre.

El procés de producció d’aquest oli comença amb les primeres olives de la collita i 100% arbequines. Seguidament es recol·lecten mitjançant procediments mecànics i es traslladen al Molí del Pau on, després d’una selecció i neteja, s'inicia immediatament el procés d'extracció en fred de l’oli —a menys de 27 ºC— per tal de garantir la màxima qualitat i minimitzar la pèrdua de les seves qualitats organolèptiques.

Un cop finalitzat tot el procés, obtenim un oli extraordinari de qualitat verge extra de la primera premsada en fred i sense filtrar —o com també en diem “oli del raig”. Com us hem dit anteriorment, l’oli no es filtra, així que els primers sis mesos es poden acumular impureses en el seu envàs.

És un oli de color verdós, tèrbol al principi i més clar amb el pas del temps. En boca té un gust molt afruitat, molt intens, amb un toc amarg i una mica picant. Un oli amb aromes d’herba tallada, notes d’ametlló, fonoll o nou verda. 

Aquesta intensitat també es manifesta en l’olfacte.

El seu caràcter afruitat fa que sigui ideal per acompanyar plats de carn i de peix, potenciar els fornejats o els fregits suaus, com un simple ou ferrat. Al mateix temps és ideal per tastar-lo sol per apreciar la seva essència.


Us animem a que descobriu les propietats del OOVE Selecció Molí del Pau:

  • Conté principalment àcid oleic (73% ), un àcid gras monoinsaturat que redueix el colesterol LDL i que augmenta els nivells de colesterol HDL. Té un efecte antiagregant plaquetari i antihipertensiu.
  • A més a més té propietats antiinflamatòries, vasodilatadores i d’antiagregació plaquetària que deriven de l’àcid linoleic (omega-6) i l’àcid linolènic (omega-3 ).
  • En una dieta mediterrània equilibrada, s’aconsellen 50 grams d’oli d’oliva cada dia, amb un 80% tant de vitamina E com de vitamina K de les quantitats diàries recomanades. La vitamina E, principalment alfa-tocoferol, li confereix una gran propietat antioxidant, cosa que afavoreix la vasodilatació i ajuda a evitar problemes d’arterioesclerosi. La vitamina K ajuda a incrementar la densitat òssia i té un rol important a l’hora de prevenir l’Alzheimer, ja que protegeix les neurones cerebrals.
  • Els polifenols o compostos fenòlics inhibeixen el procés oxidatiu perquè tenen una gran capacitat antioxidant.

Visiteu la nostra botiga online!

Ens trobareu a les fires tradicionals de Catalunya i també ens podeu visitar al Molí del Pau on podreu degustar els nostres olis.