⭐️ Nova promoció: compres superiors a 99 €, enviament gratuït a Catalunya! ⭐️

Notícies i blog

La mel i les seves propietats

La mel de les abelles és una substància orgànica i natural que produeixen a partir del nèctar de les flors.

Les plantes produeixen sucres a partir de la fotosíntesi agafant l'aigua del sòl i el diòxid de carboni de l'aire. Aquesta reacció química és possible gràcies a un pigment de color verd que només es troba a les plantes, la clorofil·la, capaç de captar l'energia del sol i transformar-la en matèria viva com el nèctar que es una solució aquosa de sucres, aminoàcids, ions minerals i substàncies aromàtiques produït per unes glàndules de les flors, els nectaris. Les flors el produeixen com a reclam i recompensa per als animals pol·linitzadors.

L'abella, com a bona pol·linitzadora, recull el nèctar de les flors, el xucla i l'emmagatzema en el seu abdomen, en una espècie de sac conegut com ‘estómac de la mel’, diferent del que utilitzen per alimentar-se. Quan torna a l’arna, dona el nèctar a les altres abelles de l’interior passant-lo de boca en boca i treballant-lo durant un temps, reduint així la humitat i aportant els seus enzims el van transformant amb la mel que emmagatzemen a les cel·les de la bresca i ventilen amb les ales perquè s'assequi. Quan la mel està a punt, segellen la cel·la amb cera d'opercle, així la mantenen neta i guardada.

La mel s'ha utilitzat tradicionalment i des de fa segles per tractar malalties infeccioses. Aquestes propietats sorprenents de la mel són complexes i com a resultat de la participació de diversos compostos bioactius. 

La mel té propietats terapèutiques. Ajuda a cicatritzar i a prevenir infeccions en ferides i cremades superficials. És una aliada contra l’envelliment ja que conté antioxidants que frenen l’aparició de radicals lliures.

 Principalment hi ha 5 beneficis de la mel per a la salut:

1. Propietats antibacterianes

2. Prevenció i tractament de malalties respiratòries

3. Cicatrització i prevenció d’infeccions en ferides i cremades

4. Propietats antioxidants

5. Propietats per tractar l’al·lèrgia al pol·len

Rica també en vitamines, minerals i minoàcids, és un poderós agent antimicrobià per combatre els refredats: una infusió calenta amb una cullerada de mel és un bon remei!

La mel se sol consumir per endolcir infusions i en postres, però apart també és un bon ingredient per a diferents salses i vinagretes que acompanyen a plats.

Visiteu la nostra botiga online on hi trobareu les nostres mels de mil flors i romaní!