⭐️ Nova promoció: compres superiors a 75 €, enviament gratuït a Catalunya! ⭐️

Notícies i blog

El Molí del Pau elabora, per primer cop, Oli Verd

El Molí del Pau ha engegat màquines aquest 2021 per elaborar, per primer cop, un oli molt especial i de producció limitada, l’Oli Verd Molí del Pau.
És un oli molt similar a l’oli d’oliva verge extra Selecció. La diferència és que les olives arbequines es recol·lecten encara més verdes i provenen d’una finca molt propera per a què no s’oxidin durant el transport i conservin totes les propietats inalterades.

L’Oli Verd és un oli de molt poca producció, ja que les olives no estan madures i se n'extreu poc suc.

El procés de producció és idèntic a tots els olis que s’elaboren al Molí del Pau i un cop finalizat tot el procés s'obté un oli únic, de qualitat verge extra de la primera premsada en fred —a menys de 27 ºC— i sense filtrar o, com també en diem, “Oli Verd”.És un oli de color verdós, tèrbol al principi i que s’aclareix amb el pas del temps. En boca té un gust amarg i picant. En nas és un oli amb molta intensitat aromàtica que recorda la frescor de l’herba tallada.


Per últim cal destacar que és un potent antioxidant gracias a l’elevat contingut en polifenols que prové de les olives verdes, a més a més de totes les propietats que podem trobar en l’oli d’oliva verge extra Selecció:

• Conté principalment àcid oleic (73% ), un àcid gras monoinsaturat que redueix el colesterol LDL i que augmenta els nivells de colesterol HDL. Té un efecte antiagregant plaquetari i antihipertensiu.

• A més a més té propietats antiinflamatòries, vasodilatadores i d’antiagregació plaquetària que deriven de l’àcid linoleic (omega-6) i l’àcid linolènic (omega-3 ).

• En una dieta mediterrània equilibrada, s’aconsellen 50 grams d’oli d’oliva cada dia, amb un 80% tant de vitamina E com de vitamina K de les quantitats diàries recomanades. La vitamina E, principalment alfa-tocoferol, li confereix una gran propietat antioxidant, cosa que afavoreix la vasodilatació i ajuda a evitar problemes d’arterioesclerosi. La vitamina K ajuda a incrementar la densitat òssia i té un rol important a l’hora de prevenir l’Alzheimer, ja que protegeix les neurones cerebrals.


Aquest Oli Verd Molí del Pau està disponible a la botiga física d’Os de Balaguer i a les principals fires de Catalunya en les quals estem presents que podeu consultar a la nostra web i la nostra botiga online.