⭐️ Per a compres superiors a 120 €, enviament gratuït a Catalunya! ⭐️

Notícies i blog

Què és l’Oli Verd Molí del Pau?

L'Oli Verd és una novetat que el Molí del Pau va incorporar al 2021 i és el primer oli de la campanya, el més primerenc, a principis d’octubre.

És un oli molt similar a l’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció. La diferència és que les olives arbequines es recol·lecten encara més verdes i provenen d’una finca molt propera per a què no s’oxidin durant el transport i conservin totes les propietats inalterades.

L’Oli Verd és un oli de molt poca producció, ja que les olives no estan madures i se n'extreu poc suc.

El procés de producció és idèntic a tots els olis que s’elaboren al Molí del Pau i un cop finalitzat tot el procés s'obté un oli únic, de qualitat verge extra de la primera premsada en fred —a menys de 27 ºC— i sense filtrar o, com també en diem, “Oli Verd”.

És un oli de color verdós, tèrbol al principi i que s’aclareix amb el pas del temps. En boca té un gust amarg, picant i dolç que evoca els sabors i colors de l’inici de la recol·lecció. Aquests tres atributs estan acompanyats per una lleu sensació astringent i un deliciós sabor a fruits secs, com l’ametlla.

En nas és un oli amb molta intensitat aromàtica que recorda la frescor de l’herba tallada i l’ametlló.

L’Oli Verd és el rei dels olis de taula per menjar en cru i és ideal per complementar i amanir els millors plats.


Notes de tast:

Madur afruitat, dolç, millor ús en aliments suaus: formatges, verdures, pastes, amanides, peixos blancs i carns, o simplement amb pa (el nostre pa amb oli). 

Per últim, cal destacar que és un potent antioxidant gràcies a l’elevat contingut en polifenols que prové de les olives verdes, a més a més de totes les propietats que podem trobar en l’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció:

• Conté principalment àcid oleic (73% ), un àcid gras monoinsaturat que redueix el colesterol LDL i que augmenta els nivells de colesterol HDL. Té un efecte antiagregant plaquetari i antihipertensiu.

• A més a més té propietats antiinflamatòries, vasodilatadores i d’antiagregació plaquetària que deriven de l’àcid linoleic (omega-6) i l’àcid linolènic (omega-3 ).

• En una dieta mediterrània equilibrada, s’aconsellen 50 grams d’oli d’oliva cada dia, amb un 80% tant de vitamina E com de vitamina K de les quantitats diàries recomanades. La vitamina E, principalment alfa-tocoferol, li confereix una gran propietat antioxidant, cosa que afavoreix la vasodilatació i ajuda a evitar problemes d’arterioesclerosi. La vitamina K ajuda a incrementar la densitat òssia i té un rol important a l’hora de prevenir l’Alzheimer, ja que protegeix les neurones cerebrals.
Aquest Oli Verd Molí del Pau està disponible a la botiga física d’Os de Balaguer i a diverses fires tradicionals de Catalunya en les quals estem presents, que podeu consultar a la nostra web i la nostra botiga online.