⭐️ Nova promoció: compres superiors a 75 €, enviament gratuït a Catalunya! ⭐️

Notícies i blog

L’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció del Molí del Pau

Al Molí del Pau produïm dos tipus d’oli:
• l’Oli d’Oliva Verge Extra Molí del Pau
• l’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció Molí del Pau

En aquest article us parlem de l’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció d’Os de Balaguer (La Noguera – Lleida), que sens dubte és el nostre oli més preuat.

El procés de producció d’aquest oli comença amb les primeres olives de la collita, més verdes i 100% arbequines. Seguidament es recol·lecten mitjançant procediments mecànics i es traslladem al Molí del Pau on, després d’una selecció i neteja,
 s'inicia immediatament el procés d'extracció en fred de l’oli —a menys de 27 ºC— per tal de garantir la màxima qualitat i minimitzar la pèrdua de les seves qualitats organolèptiques.

Una cop finalizat tot el procés obtenim un oli extraordinari de qualitat verge extra de la primera premsada en fred i sense filtrar —o com també en diem “del raig”—. Com us hem dit anteriroment, l’oli no es filtra, així que els primers sis mesos es poden acumular impureses en el seu envàs.

Es un oli de color verdós, tèrbol al principi i més clar amb el pas del temps. En boca te un gust molt afruitat, molt intens, amb un toc amarg i una mica picant. Aquesta intensitat també es manifesta en l’olfacte.

Us animem a que descobriu les propietats del OOVE Selecció Molí del Pau:

• Conté principalment àcid oleic (73% ), un àcid gras monoinsaturat que redueix el colesterol LDL i que augmenta els nivells de colesterol HDL. Té un efecte antiagregant plaquetari i antihipertensiu.

• A més a més té propietats antiinflamatòries, vasodilatadores i d’antiagregació plaquetària que deriven de l’àcid linoleic (omega-6) i l’àcid linolènic (omega-3 ).

• En una dieta mediterrània equilibrada, s’aconsellen 50 grams d’oli d’oliva cada dia, amb un 80% tant de vitamina E com de vitamina K de les quantitats diàries recomanades. La vitamina E, principalment alfa-tocoferol, li confereix una gran propietat antioxidant, cosa que afavoreix la vasodilatació i ajuda a evitar problemes d’arterioesclerosi. La vitamina K ajuda a incrementar la densitat òssia i té un rol important a l’hora de prevenir l’Alzheimer, ja que protegeix les neurones cerebrals.

• Els polifenols o compostos fenòlics inhibeixen el procés oxidatiu perquè tenen una gran capacitat antioxidant.


Recordeu que reconeixereu OOVE Selecció per l’etiqueta verd fosc.

Visiteu la nostra botiga online!
Ens trobareu a les principals fires de Catalunya i també ens podeu visitar el Molí del Pau i degustar els nostres olis.