⭐️ Nova promoció: compres superiors a 75 €, enviament gratuït a Catalunya! ⭐️

Notícies i blog

Els olis del Molí del Pau

Al Molí del Pau d’Os de Balaguer (La Noguera, Lleida) és un projecte familiar que va nàixer fa tres generacions amb vocació i amor per la producció d’Oli d’Oliva Verge Extra de qualitat.El nostre equip té cura de tot el procés: el conreu, la recol·lecció de les olives mitjançant procediments mecànics i la neteja un cop arriba la collita al molí. 
També treballem amb productors locals amb traçabilitat d’origen i sense barreges, que ens permet produir un oli totalment natural i excepcional.El procés d'extracció dels nostres olis és en fred —a menys de 27 ºC— per tal de garantir la màxima qualitat i minimitzar la pèrdua de les qualitats organolèptiques. Una cop finalitzat tot el procés obtenim uns olis extraordinaris de qualitat verge extra.

Actualment produïm diversos tipus d'oli que es diferencien bàsicament per l'època de recol·lecció de l'oliva, si les recollim més verdes o més madures, i per la/les varietats/s, ja sigui 100% arbequina o cupatge de varietats. 
Aconseguim un olis molt ben diferenciats, cadascun amb les seves peculiaritats, que us presentarem a continuació:

L'Oli d'Oliva Verge Extra Molí del Pau 

L’Oli d’Oliva Verge Extra Molí del Pau és el nostre oli més comú, un cupatge d’olives arbequines i altres varietats com el Verdiell (15%) i Sarrut (5%), una varietat autòctona del vessant sud del Montsec. 
La seva recol·lecció és tardana, cap a principis de novembre.
Aquest oli sempre es filtra abans de l’envasat per tal d’extreure’n les impureses naturals.
És un oli de color verdós. En boca té un gust més madur, suau i afruitat.

En nas és un oli suau ideal per cuinar les teves receptes.L'Oli d'Oliva Verge Extra Selecció Molí del Pau 

L’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció Molí del Pau, elaborat amb olives 100% arbequines del país. La seva recol·lecció és a mitjans d’octubreAquest oli no es filtra, així que els primers sis mesos es poden acumular impureses en el seu envàs.
És un oli de color més verdós que l'anterior, tèrbol al principi i més clar amb el pas del temps.
En boca té un gust molt afruitat, intens, amb un toc amarg i una mica picant en gola. Aquesta intensitat també es manifesta en l’olfacte. L'Oli d'Oliva Verge Extra Selecció Ecològic Molí del Pau 

L’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció Ecològic Molí del Pau, elaborat amb olives 100% arbequines del país que provenen d’una finca reconvertida i amb certificació ecològica. La seva recol·lecció és a mitjans d’octubre.
És un oli amb les mateixes característiques que l’anterior ideal pels que busquen un oli orgànic i sostenible de gran qualitat.L'Oli Verd

L’Oli verd és una novetat que el Molí del Pau va incorporar al 2021 i és el primer oli de la campanya, el més primerenc, concretament a principis d’octubre. Sens dubte és el oli més preuat del Molí del Pau.
És un oli d’oliva molt similar a l’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció.
Elaborat amb olives 100% arbequines del país, la diferència és que les olives es recol·lecten encara més verdes.
Provenen d’una finca molt propera per a què no s’oxidin durant el transport i conservin totes les seves propietats inalterades. Degut a que les olives no estan madures se n’extreu poc suc i la producció és limitada.
És un oli de color verdós, tèrbol al principi i que s’aclareix amb el pas del temps. En boca té un gust amarg i picant que evoca els sabors i colors de l’inici de la recol·ecció. En nas és un oli amb molta intensitat aromàtica que recorda la frescor de l’herba tallada i l’ametlló.
Tota la nostra varietat d’olis d’oliva verge extra és directa del camp i us els presentem amb una gran varietat d’envasos, des dels més tradicionals fins als més elegants.


Us esperem al Molí del Pau on podreu gaudir de l’elaboració del nostre or líquid.
Si no podeu venir ens trobareu a la nostra botiga online o a diverses fires tradicionals de Catalunya (consulteu el calendari).